Melyik Beyerdynamic DT770 fejhallgatót válasszam?

Publikálva márc 28, 2021

Témakörök Nomono bejegyzések

Szerző Nomono

Kulcsszavak beyerdynamic , dt770 , 32 ohm , 80 ohm , 250 ohm , DT770M

A DT770 Pro 32 ohm kiválóan működik számítógépes hangkártyákkal, audio interfészekkel, hordozható felvevőkkel és lejátszókkal (mobiltelefon, tablet, kézi felvevőkészülék, stb., elemről vagy külső tápegységről működő berendezés), valamint hangszerekkel, például digitális zongorával, szintetizátorral, vagy hangszererősítővel (pl. gitárerősítő).

DT770 PRO 80 ohmos kivitel magas lehallgatási hangerőre lett optimalizálva, jól megfelel például hangstúdióban felvételt készítő hangszeres zenészek számára. Könnyen lehet találni nagy teljesítményű fejhallgató erősítőt, és ez esetben az elérhető hangerő jóval fontosabb, mint a csekély hangminőség veszteség. Ez a fejhallgató „túlnyúló“ hangszórótekerccsel rendelkezik, amely hosszabb mint a légrés. Nagyobb felületének köszönhetően jobban tűri a magasabb elektromos terhelést (jobb a hűtése), de jelentősebb tömege bizonyos torzításokat eredményezhet.

DT770 Pro 250 ohmos helyhez kötött hangforrásokhoz alkalmas, mint például hálózatról működő monitor vezérlő, hifi erősítő, fejhallgató erősítő, stb. Mindkét – 32 és 250 ohmos – verzió nagyon kis tömegű, úgynevezett „nem túlnyúló“ hangszórótekerccsel készül, amely rendkívül részletgazdag hangvisszaadásra képes alacsony torzítás mellett.
Alacsonyabb impedanciához vastagabb – és súlyosabb – vezetéket használnak a tekercseléshez, ezáltal a fejhallgató hangosabban szól alacsonyabb tápfeszültség mellett is (az említett készülékekkel), mint a 250 ohmos verzió.

A DT770M a DT770 Pro 80 ohmos kivitelének egy speciális változata rendkívül zajos környezethez. Miben tér el a fenti modellektől? Erősebb fejpántjának, teljesen zárt speciális fülpárnájának köszönhetően sokkal jobban szűri a külső zajokat, mint a többi DT770 Pro fejhallgató, de ennek ára van, mert hangminőség és hosszútávú viselhetőség terén kompromisszumra kényszeríti a felhasználót.